A honlapon film, könyv és honlap ajánlást találtok.

Olyan filmeket és filmsorozatokat szeretnék nektek ajánlani, amik nekem nagyon tetszettek, tetszenek. Nem csak vámpíros témájúak lesznek hanem mások is. Remélem elnyeri tetszéseteket. Jó film nézést, olvasást kívánok!

THE VAMPIRE DIARIES

The Vampire Diaries (Vámpír naplók)

RÖVID LEÍRÁS:

L. J. Smith Vámpírnaplók című regényei alapján készült, misztikus-romantikus sorozat.

A történet egy Mystic Falls nevű kis városkában játszódik, ahol a történelem során számos megmagyarázhatatlan és különös haláleset történt, melyet később állattámadással magyaráztak.
Ebben a városban él Elena, öccsével és nagynénjével. Elena pár hónappal a történet kezdete előtt, elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Az eddig népszerű lány most legszívesebben menekülne a világ elől, kívülállónak érzi magát, szakít a barátjával. Ráadásul otthon is gondok támadtak ez öccsével, aki droggal próbálta feldolgozni szüleik halálát.
Ekkor érkezik a városba és az iskolába egy új fiú: Stefan Salvatore. Elena végre kiutat talál az elkeseredettségéből, hónapok óta először igazán boldognak érzi magát a fiú mellett. Ám hamar kiderül, hogy Stefan igazából egy vámpír, persze nem a rossz vámpírok közül való, ő jó útra tért és nem öl embereket, helyette állatokból táplálkozik. Nem sokkal utána megérkezik Stefan bátyja is, Damon, aki szintén vámpír, ám ő a rosszabb fajtából való és embereket öl meg a lebukást kockáztatja a város vezetősége előtt, akik tudnak a vámpírok létezéséről. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje Elenát és megakadályozza Damon mesterkedéseit, illetve kiderítse bátyja szándékait, hogy miért is tért vissza Mystic Falls-ba és hogy visszatértének van-e köze ahhoz az aprócska tényhez, hogy Elena kiköpött mása régi közös szerelmüknek, Katherine-nek. Mindemellett a cselekmény tovább bonyolódik, mikor egyre több vámpír bukkan fel a kis városban…

MŰFAJ: misztikus, romantikus, fantasy

SOROZAT INDULÁSA: 2009

ALKOTÓK: L. J. Smith, Julie Plec, Kevin Williamson, Marcos Siega, Kevin Bray

SZEREPLŐK:
Nina Dobrev - Elena Gilbert/Katherine
Paul Wesley - Stefan Salvatore
Ian Somerhalder - Damon Salvatore
Steven R. McQueen - Jeremy Gilbert
Katerina Graham - Bonnie Bennett
Candice Accola - Caroline Forbes
Zach Roerig - Matt Donovan
Michael Trevino - Tyler Lockwood
Sara Canning - Jenna Sommers
Matthew Davis - Alaric Saltzman
Kayla Ewell - Vicki Donovan


Damon; Elena; Stephan

vampire diaries-cast

2010. február 13., szombat

Buffy a vámpírok réme

A sorozat letölthető:



Buffy Summers egy átlagos, 18 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat semmisítsen meg.

A filmet még nem láttam!
7 évadot készítettek belőle, legalább is ennyiről tudok.

Jó lenne, ha a vámpír filmekből is ilyen sok évad készülne!

Buffy Ann Summers az anyukájával költözik Sunnydalebe, és itt kezdődik el a sorozat. Különleges feladata van: meg kell tisztítania a világot a démonoktól, amelyek leggyakrabban persze Sunnydaleben tűnnek fel. Buffy a Vadász. Az egyetlen lány a világon aki képes arra, hogy legyőzze a sötétség teremtményeit. 15 éves korában jelölték ki erre a feladatra, és addig kell végeznie, míg meg nem hal, mert akkor egy új Vadász lép a helyére, és így tovább…

Az első iskolai napján, azonnal megismerkedik Xanderrel, a suli lúzerével, akinek azonnal megtetszik a kis szöszke Buffy, és Willowal a kedves kis stréberrel. Mindketten odaadó barátai lesznek a Vadásznak, és segítenek neki a démonok legyőzésében. Ja, és persze, ott van Giles, a suli könyvtárosa, aki Buffy Figyelője lesz (ugyanis minden Vadászhoz tartozik egy Figyelő, aki segít neki a démonok azonosításában, és legyőzésében).


A kis csapat mindig a könyvtárban ül össze, mikor valami probléma van, és kutatni kell egy-egy démon után.

A banda gyakran bővül, de sokan el is hagyják. De a 4 oszlopos tag persze mindig megmarad: Buffy, Giles, Willow, és Xander



KÖNYVEK:


1. A vámpírlakoma

Valami nem stimmel a kaliforniai Sunnydaleben… és most többről van szó mint egy rossz napról.

A mostani Vadász Buffy Summers, aki 16 éves , és a Sunnydale-i gimnázium új tanulója. Az előző iskolában megélt kalandok meggyőzték Buffyt arról, hogy inkább a hétköznapi tizenévesek életét akarja élni. Ám nem véletlen, hogy Buffy és édesanyja éppen most költöztek, és éppen ebbe a városba.(…) Minden évszázadban egyszer eljön a Vámpírlakoma ideje, amikor a Mester elég erőt tud összegyűjteni ahhoz, hogy kiszabaduljon, és kinyissa a kaput, ami elválasztja az ő világát a földi világtól… és szabadjára engedje a pusztítást! Buffy azonban új barátai és egy új Figyelő segítségével visszatér…

Írta: Richie Tankersley Cusick, Joss Wheddon népszerű tévésorozata alapján.

„KEZDŐDIK AZ ISKOLA, MOZGOLÓDNAK A GONOSZOK”


2. Kísért a múlt

Nem elég hogy Buffy életét kitölti a vámpírok lekaszabolása, most még álmában is vámpírokra vadászik! Éjszakáról éjszakára ugyanaz az álom lepi meg. Visszamegy az időben a puritánokhoz, akik egy Vadász boszorkányperét tárgyalják. Vajon mit jelenthet ez a látomás? Buffy akkor jut a megfejtés közelébe, amikor Xander és Giles is elkezdenek úgy viselkedni, mintha nekik is lennének ősi hasonmásaik. Ezzel készen áll a díszlet ahhoz, hogy jelképesen újra átéljék az éjszakát, amikor a Mester csapdába esett a 2. Dimenzióban. Ezúttal azonban a Mester az szeretné elérni, hogy a történet jó véget érjen- a saját maga számára…

„ A SZÍNPAD KÉSZEN ÁLL A GYILKOS ELŐADÁSRA”

3. A madárijesztő

Sunnydaleben azt mondják, hogy ha egy madárijesztőt Halloween napján eláztat az eső, akkor életre kel és meggyilkol mindenkit, akit csak meglát. Buffy legjobb barátai, Xander és Willow régebben úgy gondolták, hogy ez csak mese, értelmetlen zagyvaság- de miután átéltek egy s mást Buffy mellett, már nem olyan biztosak ebben.

Sunnyadale-ben a Halloween még egy tébolyodott madárijesztő nélkül is rémisztő az éjszaka. Épp elég zombi és vámpír van a városban, akik ezen az éjszakán az éjszakán ünnepelni akarnak, vért szopnak és agyakat szívnak ki, hogy hajnalig lefoglalják a vadászt, és barátait.

És akkor elered az eső…

„ELURALKODIK A KÁOSZ!”

4. A prérifarkasok éjszakája

Az ütött kopott vidámpark pont olyannak tűnik, ahol Buffy, Willow és Xander kipihenhetik a vérszívók vadászatának fáradalmait.(…) Buffy azonban megérez valami gonoszságot a vidámpark díszletei mögött. Xander és Willow nem hisznek neki. Nem értenek egyet Buffyval, aki szerint a vidámparkot üzemeltető munkásoknak van valami közük a Sunnydaleben felbukkanó hullákhoz.

(…) A bizonyítás terhe egyedül Buffyra nehezedik. Vajon képes lesz-e kideríteni, mi folyik a városban, és meg tudja-e menteni a barátait? Vagy ezúttal a Vadász válik áldozattá?

„MEGÉRKEZNEK AZ ALAKVÁLTÓK…”






Nincsenek megjegyzések:

Jacob

Jacob

Kedves látogató és olvasó!

Aki még nem látta az Alkonyat című filmet, az sűrgősen pótolja, aki nem olvasta a Stephanie Meyer könyveket és szeret jó és izgalamas történeteket olvasni, az ne habozzon. Rajta!

ÚGYMOND KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

New Moon előzetes magyar felirattal! JÓ SZÓRAKOZÁST!

Jó jelenetek New Moon

New Moon előzetes