A honlapon film, könyv és honlap ajánlást találtok.

Olyan filmeket és filmsorozatokat szeretnék nektek ajánlani, amik nekem nagyon tetszettek, tetszenek. Nem csak vámpíros témájúak lesznek hanem mások is. Remélem elnyeri tetszéseteket. Jó film nézést, olvasást kívánok!

THE VAMPIRE DIARIES

The Vampire Diaries (Vámpír naplók)

RÖVID LEÍRÁS:

L. J. Smith Vámpírnaplók című regényei alapján készült, misztikus-romantikus sorozat.

A történet egy Mystic Falls nevű kis városkában játszódik, ahol a történelem során számos megmagyarázhatatlan és különös haláleset történt, melyet később állattámadással magyaráztak.
Ebben a városban él Elena, öccsével és nagynénjével. Elena pár hónappal a történet kezdete előtt, elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Az eddig népszerű lány most legszívesebben menekülne a világ elől, kívülállónak érzi magát, szakít a barátjával. Ráadásul otthon is gondok támadtak ez öccsével, aki droggal próbálta feldolgozni szüleik halálát.
Ekkor érkezik a városba és az iskolába egy új fiú: Stefan Salvatore. Elena végre kiutat talál az elkeseredettségéből, hónapok óta először igazán boldognak érzi magát a fiú mellett. Ám hamar kiderül, hogy Stefan igazából egy vámpír, persze nem a rossz vámpírok közül való, ő jó útra tért és nem öl embereket, helyette állatokból táplálkozik. Nem sokkal utána megérkezik Stefan bátyja is, Damon, aki szintén vámpír, ám ő a rosszabb fajtából való és embereket öl meg a lebukást kockáztatja a város vezetősége előtt, akik tudnak a vámpírok létezéséről. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje Elenát és megakadályozza Damon mesterkedéseit, illetve kiderítse bátyja szándékait, hogy miért is tért vissza Mystic Falls-ba és hogy visszatértének van-e köze ahhoz az aprócska tényhez, hogy Elena kiköpött mása régi közös szerelmüknek, Katherine-nek. Mindemellett a cselekmény tovább bonyolódik, mikor egyre több vámpír bukkan fel a kis városban…

MŰFAJ: misztikus, romantikus, fantasy

SOROZAT INDULÁSA: 2009

ALKOTÓK: L. J. Smith, Julie Plec, Kevin Williamson, Marcos Siega, Kevin Bray

SZEREPLŐK:
Nina Dobrev - Elena Gilbert/Katherine
Paul Wesley - Stefan Salvatore
Ian Somerhalder - Damon Salvatore
Steven R. McQueen - Jeremy Gilbert
Katerina Graham - Bonnie Bennett
Candice Accola - Caroline Forbes
Zach Roerig - Matt Donovan
Michael Trevino - Tyler Lockwood
Sara Canning - Jenna Sommers
Matthew Davis - Alaric Saltzman
Kayla Ewell - Vicki Donovan


Damon; Elena; Stephan

vampire diaries-cast

2010. április 5., hétfő

Vámpírnaplók

Nem én írtam, hanem úgy másoltam ide.


Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók 1. - Ismertetés

Már meg sem lepődöm azon, hogy újabb vámpíros-szerelmes történetet dobnak piacra... Nagyon szeretem a vámpíros sztorikat, de ez már nekem is kezd sok lenni - félek, hogy a mennyiség a minőség rovására fog menni... No de ne legyünk ily borúlátóak, hátha egy jó kis regénnyel állunk szemben. Lisa Jane Smith főhőse Elle, aki egy tipikus, amerikai szőke szépség - tudjátok, akit minden pasit azonnal levesz a lábáról és rajongóinál csak irigyei vannak többen. A lány azonban jégkirálynőként viselkedik mindenkivel, egészen addig, amíg meg nem jelenik az életében Stefan. A srácban van valami félelmetes vonzerő, ami magával ragadja a lányt. Stefan azonban egy szörnyű titkot őriz: ő egy vámpír (tádáám, micsoda meglepetés xD). Amerikában már elkészült a filmváltozat, pontosabban a Tru Blood mintájára televíziós sorozatot készítettek (és készítenek jelenleg is) belőle. Nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy milyen "alkotói szabadsággal" élnek a filmkészítők, de a promóképeken kapásból egy barna hajú színésznő virít a szőke Elle szerepében (legalábbis merem feltételezni, hogy a plakát-lány azonos Elle-el). A könyv várhatóan október 30-án jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Jacob

Jacob

Kedves látogató és olvasó!

Aki még nem látta az Alkonyat című filmet, az sűrgősen pótolja, aki nem olvasta a Stephanie Meyer könyveket és szeret jó és izgalamas történeteket olvasni, az ne habozzon. Rajta!

ÚGYMOND KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

New Moon előzetes magyar felirattal! JÓ SZÓRAKOZÁST!

Jó jelenetek New Moon

New Moon előzetes