A honlapon film, könyv és honlap ajánlást találtok.

Olyan filmeket és filmsorozatokat szeretnék nektek ajánlani, amik nekem nagyon tetszettek, tetszenek. Nem csak vámpíros témájúak lesznek hanem mások is. Remélem elnyeri tetszéseteket. Jó film nézést, olvasást kívánok!

THE VAMPIRE DIARIES

The Vampire Diaries (Vámpír naplók)

RÖVID LEÍRÁS:

L. J. Smith Vámpírnaplók című regényei alapján készült, misztikus-romantikus sorozat.

A történet egy Mystic Falls nevű kis városkában játszódik, ahol a történelem során számos megmagyarázhatatlan és különös haláleset történt, melyet később állattámadással magyaráztak.
Ebben a városban él Elena, öccsével és nagynénjével. Elena pár hónappal a történet kezdete előtt, elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Az eddig népszerű lány most legszívesebben menekülne a világ elől, kívülállónak érzi magát, szakít a barátjával. Ráadásul otthon is gondok támadtak ez öccsével, aki droggal próbálta feldolgozni szüleik halálát.
Ekkor érkezik a városba és az iskolába egy új fiú: Stefan Salvatore. Elena végre kiutat talál az elkeseredettségéből, hónapok óta először igazán boldognak érzi magát a fiú mellett. Ám hamar kiderül, hogy Stefan igazából egy vámpír, persze nem a rossz vámpírok közül való, ő jó útra tért és nem öl embereket, helyette állatokból táplálkozik. Nem sokkal utána megérkezik Stefan bátyja is, Damon, aki szintén vámpír, ám ő a rosszabb fajtából való és embereket öl meg a lebukást kockáztatja a város vezetősége előtt, akik tudnak a vámpírok létezéséről. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje Elenát és megakadályozza Damon mesterkedéseit, illetve kiderítse bátyja szándékait, hogy miért is tért vissza Mystic Falls-ba és hogy visszatértének van-e köze ahhoz az aprócska tényhez, hogy Elena kiköpött mása régi közös szerelmüknek, Katherine-nek. Mindemellett a cselekmény tovább bonyolódik, mikor egyre több vámpír bukkan fel a kis városban…

MŰFAJ: misztikus, romantikus, fantasy

SOROZAT INDULÁSA: 2009

ALKOTÓK: L. J. Smith, Julie Plec, Kevin Williamson, Marcos Siega, Kevin Bray

SZEREPLŐK:
Nina Dobrev - Elena Gilbert/Katherine
Paul Wesley - Stefan Salvatore
Ian Somerhalder - Damon Salvatore
Steven R. McQueen - Jeremy Gilbert
Katerina Graham - Bonnie Bennett
Candice Accola - Caroline Forbes
Zach Roerig - Matt Donovan
Michael Trevino - Tyler Lockwood
Sara Canning - Jenna Sommers
Matthew Davis - Alaric Saltzman
Kayla Ewell - Vicki Donovan


Damon; Elena; Stephan

vampire diaries-cast

2010. március 28., vasárnap

Könyvek

A másik honlapomról a Twilight témával kapcsolatos érdekességeket gyűjtöttem össze

Könyvborítók és magyarázatuk

Twilight

Stephenie Meyer írta 2005-ben.

Oldalak száma: 502 ; 24 fejezetből és egy epilógusból áll

Borító magyarázat: Aki először ránéz a borítóra, azt gondolja, ez egy női kéz (Bella keze). Aztán olvasás közben arra a következtetésre jut, hogy Edward keze (fehérsége a tökéletessége miatt). De ez igazából Bella keze, mert a Biblia szerint Éva adja az almát Ádámnak, a tiltott gyümölcsöt. Így azt szimbolizálja, hogy Bella a tiltott gyümölcs Edward számára. Más szempontból pedig maga az alma szimbolizálja Bellát, mint tiltott gyümölcsöt.

Cím elemzés: Az alkonyat a szerelem napszaka, valamint a vámpírok számára ez a legbiztonságosabb időszak. A cím feltehetőleg az örök szerelmet jelképezi.

Stephenie Meyer írta 2006-ban.
Oldalak száma: 583 ; 24 fejezetből és egy epilógusból áll

Borító magyarázat: A borítón egy hervadó, megtépázott tulipánt láthatunk. A tulipán Bellát ábrázolja. Ebben a részben a lány szörnyű megpróbáltatásokon megy keresztül, ezt jelképezi a tulipán kinézete. A virág hervadtsága arra utalhat, hogy Bella az események után nagyon magába fordul. Nem beszél senkivel. A borító alján látható kis könnycsepp alakú szirom valószínűleg Bella átsírt napjaira utal.

Cím elemzés: new moon újholdat jelent. Ez Bella új életét jelképezi, hiszen új hold kelt föl, megváltozik minden. Új, szomorúbb, Edward nélüli élet vár Bellára. Valamint Edward Bellát újholdkor hagyja el, a cím is ezért lett new moon, hiszen ez a fő motívum a 2. könyvben, erre épül.

Mivel a könyveket nem láttam, így a szórólapról származnak az információim, amik remélem helytállóak.

Stephenie Meyer írta 2007-ban.
Oldalak száma: kb.: 680 ; 27 fejezetből és egy epilógusból áll

Borító magyarázat: A borítón egy vörös-bordó selyemszalag szerű található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
?A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.?

Cím elemzés: Az eclipse szó napfogyatkozást jelent. Mikor Edward elhagyta Bellát, minden sötétbe borult Bella addigi tündérmeséjében. Egyedül egy fénypont volt benne, Jacob. Ezért Bella a lehető legtöbb időt töltötte vele, és elnevezte az ő saját Napjánk. Sokszor emlegette így Jacobot. Viszont az Eclipse-ben Edward visszatérése után kezdenek eltávolodni egymástól (Bella és Jacob) és Bellának választania kell élete szerelme és legjobb barátja között.


Stephenie Meyer írta 2008-ban.
Oldalak száma: kb.: 780 ; 39 fejezetből és egy epilógusból áll

Borító magyarázat: A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a ?szerepét? szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok mindent segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír) az őrző, védelmező szerep dominál. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábu, és ilyen lesz Bella is vámpírként hiszen a burok mindenkit megvéd.

Cím elemzés: A szó jelentése hajnalhasagás. A cím Bella új életének kezdetére, vagyis a vámpíréletre utal.


Nincsenek megjegyzések:

Jacob

Jacob

Kedves látogató és olvasó!

Aki még nem látta az Alkonyat című filmet, az sűrgősen pótolja, aki nem olvasta a Stephanie Meyer könyveket és szeret jó és izgalamas történeteket olvasni, az ne habozzon. Rajta!

ÚGYMOND KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

New Moon előzetes magyar felirattal! JÓ SZÓRAKOZÁST!

Jó jelenetek New Moon

New Moon előzetes