A honlapon film, könyv és honlap ajánlást találtok.

Olyan filmeket és filmsorozatokat szeretnék nektek ajánlani, amik nekem nagyon tetszettek, tetszenek. Nem csak vámpíros témájúak lesznek hanem mások is. Remélem elnyeri tetszéseteket. Jó film nézést, olvasást kívánok!

THE VAMPIRE DIARIES

The Vampire Diaries (Vámpír naplók)

RÖVID LEÍRÁS:

L. J. Smith Vámpírnaplók című regényei alapján készült, misztikus-romantikus sorozat.

A történet egy Mystic Falls nevű kis városkában játszódik, ahol a történelem során számos megmagyarázhatatlan és különös haláleset történt, melyet később állattámadással magyaráztak.
Ebben a városban él Elena, öccsével és nagynénjével. Elena pár hónappal a történet kezdete előtt, elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Az eddig népszerű lány most legszívesebben menekülne a világ elől, kívülállónak érzi magát, szakít a barátjával. Ráadásul otthon is gondok támadtak ez öccsével, aki droggal próbálta feldolgozni szüleik halálát.
Ekkor érkezik a városba és az iskolába egy új fiú: Stefan Salvatore. Elena végre kiutat talál az elkeseredettségéből, hónapok óta először igazán boldognak érzi magát a fiú mellett. Ám hamar kiderül, hogy Stefan igazából egy vámpír, persze nem a rossz vámpírok közül való, ő jó útra tért és nem öl embereket, helyette állatokból táplálkozik. Nem sokkal utána megérkezik Stefan bátyja is, Damon, aki szintén vámpír, ám ő a rosszabb fajtából való és embereket öl meg a lebukást kockáztatja a város vezetősége előtt, akik tudnak a vámpírok létezéséről. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje Elenát és megakadályozza Damon mesterkedéseit, illetve kiderítse bátyja szándékait, hogy miért is tért vissza Mystic Falls-ba és hogy visszatértének van-e köze ahhoz az aprócska tényhez, hogy Elena kiköpött mása régi közös szerelmüknek, Katherine-nek. Mindemellett a cselekmény tovább bonyolódik, mikor egyre több vámpír bukkan fel a kis városban…

MŰFAJ: misztikus, romantikus, fantasy

SOROZAT INDULÁSA: 2009

ALKOTÓK: L. J. Smith, Julie Plec, Kevin Williamson, Marcos Siega, Kevin Bray

SZEREPLŐK:
Nina Dobrev - Elena Gilbert/Katherine
Paul Wesley - Stefan Salvatore
Ian Somerhalder - Damon Salvatore
Steven R. McQueen - Jeremy Gilbert
Katerina Graham - Bonnie Bennett
Candice Accola - Caroline Forbes
Zach Roerig - Matt Donovan
Michael Trevino - Tyler Lockwood
Sara Canning - Jenna Sommers
Matthew Davis - Alaric Saltzman
Kayla Ewell - Vicki Donovan


Damon; Elena; Stephan

vampire diaries-cast

2010. november 6., szombat

Vámpírnaplók 3. Tombolás 7. fej.

Hetedik fejezet
- Milyen együttműködésre? Kérdezte Meredith. Azt majd később elmagyarázom. De először tudni akarom, mi történt a városban, mióta elmentem.
- Hát, leginkább csak hisztéria emelte meg Meredith a fél szemöldökét. Judith nénikéd nagyon kikészült. Azt hallucinálta, hogy téged lát, vagyis az nem volt hallucináció, igaz? És Roberttel is szakítottak, vagy mi.
- Tudom mondta Elena gyászosan. Folytasd.
- Az iskolában mindenki ki van borulva. Beszélni akartam Stefannal, különösen, amikor gyanakodni kezdtem, hogy nem is haltál meg, de nem jött suliba. Matt igen, de valami nem stimmel vele. Ügy néz ki, mint egy zombi, és senkivel nem beszél. El akartam magyarázni neki, hogy lehet, hogy nem haltál meg végleg. Azt hittem, az felvidítja. De oda sem figyelt. Teljesen ki volt fordulva magából, és volt egy pillanat, amikor azt hittem, megüt. Egy szavamra sem figyelt oda.
- Ó, te jó ég Matt. Valami rettenetes kavarodott fel Elena elméjének mélyén, egy emlék, ami túl megrázó volt ahhoz, hogy kiszabadulhasson. Ebben a pillanatban nem volt képes semmi újat feldolgozni, egyszerűen nem, gondolta, és visszaküldte az emléket a helyére.
Meredith folytatta. De az nyilvánvaló, hogy mások is gyanakodnak a „halálod" miatt. Azért mondtam a búcsúztatódon azt, amit, mert attól tartottam, hogy ha az igazi napot és helyet említeném, akkor Alaric Saltzman csapdába csalna a házatok előtt. Mindenféle kérdéseket tett fel rólad, és jó, hogy Bonnié nem tudott semmit, mert így nem fecseghetett.
- Ez nem fair tiltakozott Bonnié. Alaric csak kíváncsi, ennyi, és szeretne átsegíteni minket a traumán, mint régebben is. Ő vízöntő.
- Ő egy kém jelentette ki Elena, és talán még annál is több. De ezt majd később megbeszéljük. Mi van Tyler Smallwooddal? Nem láttam a búcsúztatón.
Meredith elképedten bámult. Ügy érted, nem tudod?
- Semmit nem tudok. Négy napig aludtam egy padláson.
- Hát Meredith zavartan elhallgatott. Tyler most került ki a kórházból. Ugyanúgy, mint Dick Carter, és az a négy keményfiú, akiket magával vitt a Városatyák napjára. A hombárban támadtak rájuk aznap este, és rengeteg vért veszítettek.
- Ó! Rejtély, hogy Stefannak miért nőtt meg az Ereje aznap este, megoldódott. És az is, hogy az óta miért gyengül. Valószínűleg az óta nem evett. Meredith, Stefant gyanúsítják?
- Nos, Tyler apja megpróbálkozott vele, de a rendőrség szerint nem egyeztek az időpontok. Körülbelül tudják, mikor támadták meg Tylert, mert az apjával kellett volna találkoznia, de nem jelent meg. És Bonnie-val alibit tudunk biztosítani Stefannak arra az időre, mert akkor hagytuk ott a folyónál a te holttesteddel. Vagyis nem tudhatott visszaérni a hombárhoz és megtámadni Tylert legalábbis ember erre nem lehetett képes. A rendőrség pedig semmi természetfelettire nem gyanakszik.
- Értem. Elena legalább ebben a tekintetben megnyugodhatott.
- Tyler és a többiek azért nem tudják azonosítani a támadót, mert semmire nem emlékeznek abból a délutánból tette hozzá Meredith. És Caroline sem.
- Caroline is volt?
- Igen, de őt nem harapták meg. Csak sokkot kapott. Mindannak ellenére, amit csinált, szinte már megsajnáltam vonta meg a vállát Meredith, majd hozzátette: - Mostanában szörnyen néz ki.
- És nem hinném, hogy bárki is Stefant gyanúsítaná azok után, ami a kutyákkal történt ma a templomnál fűzte hozzá Bonnié. Az apám azt mondta, hogy egy nagyobb kutya is betörhette a hombár ablakát, és a Tyler nyakán lévő sebek állati eredetűnek tűntek. Szerintem sokan úgy gondolják, hogy egy kutya vagy kutyafalka volt a bűnös.
- Ez kényelmes megoldás folytatta Meredith szárazon. Azt jelenti, hogy nem kell tovább gondolkozniuk.
- De ez nevetséges jelentette ki Elena. A rendes kutyák nem viselkednek így. Nem töprengtek el az emberek, hogy miért őrültek meg hirtelen a kutyáik, és miért fordultak ellenük?
- Rengetegen vannak, akik egyszerűen csak elaltatják őket. Ja, és hallottam, hogy valami kötelező veszettségellenőrzésről beszélnek válaszolta Meredith. De nem veszettségről van szó, igaz, Elena?
- Nem hiszem. És Stefan és Damon sem hiszi. Épp erről akartam beszélni veletek. - Elena olyan világosan, ahogy csak tudta, elmagyarázta, mit gyanít egy újabb Erővel kapcsolatban Fell’s Churchben. Mesélt arról a dologról, ami lekergette a hídról, arról, amit a kutyákkal kapcsolatban érzett, továbbá mindenről, amiről Stefannal és Damonnel beszélgettek.
- És Bonnié maga mondta ma a templomban, hogy „valami gonosz" fejezte be. Szerintem ez van itt Feli s Churchben, valami, amiről senki
nem tud, valami nagyon gonosz. Gondolom, te nem tudod, mit értettél ez alatt, Bonnié.
De Bonnié gondolatai más vágányra terelődtek. Szóval, nem biztos, hogy Damon tette azokat a rettenetes dolgokat, amikről azt állítottad állapította meg fondorlatosan. - Mint Jangce megölése, vagy Vickie és Tanner tanár úr megtámadása, meg minden. Mondtam, hogy aki ilyen jóképű, az nem lehet pszichopata gyilkos.
- Szerintem pillantott Meredith Elenára akár el is felejtheted Damont, mint leendő udvarlódat.
- De igen jelentette ki Elena határozottan. Ő ölte meg Tanner tanár urat, Bonnié. És logikus, hogy a többi támadás is az ő műve, ezt majd megkérdezem tőle. És már az is elég baj, hogy nekem kapcsolatban kell lennem vele. Hidd el, Bonnié, nem akarsz vele kavarni.
- Nem kavarhatok Damonnel, nem kavarhatok Alarickel. Maradtak egyáltalán olyan pasik, akikkel kavarhatok? És mindeközben Elena az összesét megkaphatja. Ez nem igazságos.
- Az élet nem igazságos mondta neki Meredith érzéketlenül. De figyelj, Elena, még ha létezik is szerinted ez a Másik Erő, szerinted milyen erőről van szó? Hogy nézhet ki?
- Nem tudom. Borzasztóan erős lehet, viszont el tudja rejteni magát, hogy ne érezzük meg. Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy átlagember. És ezért fordulok hozzátok segítségért, mert bárki lehet Fell’s Churchben. Ahogy Bonnié mondta ma a templomban: „senki nem az, akinek látszik".
Bonnié kétségbeesetten nézett. Én erre nem emlékszem.
- Pedig ezt mondtad. „Senki nem az, akinek látszik" idézte Elena ismét hangsúlyosan. „Senki." Meredithre pillantott, de a lány sötét szeme elegáns ívű szemöldöke alatt hűvös volt és távoli.
- Nos, ezek szerint mindenki gyanús szólalt meg Meredith a lehető legnyugodtabban. Igaz?
- Igaz válaszolta Elena. De jobb lenne, ha fognánk egy papírt és egy ceruzát, és listát írnánk a legfontosabbakról. Damon és Stefan beleegyeztek, hogy segítik a nyomozást, és ha ti is, akkor még nagyobb lesz az esélyünk, hogy kiderítsük. Elena elemében volt. Mindig is jó szervezőnek bizonyult, legyen szó pasi szerzési tervekről vagy jótékonysági rendezvényekről. Ez csak a jó öreg „a-terv, B-terv" komolyabb változata volt számára.
Meredith Bonnié kezébe nyomta a papírt és a ceruzát, aki felváltva nézett rájuk. - Rendben mondta, de ki legyen a listán?
- Nos, mindenki, akiről van okunk feltételezni, hogy ő a Másik Erő. Mindenki, aki megtehette azokat a dolgokat, amikről tudunk: bedobhatta Stefant a kútba, megkergethetett engem, ráereszthette a kutyákat az emberekre. Mindenki, aki furcsán viselkedett.
- Matt - kezdett el sebesen írni Bonnié. És Vickie. És Robert.
- Bonnié! - kiáltott fel Elena és Meredith egyszerre.
Bonnié felnézett. Nos, Matt furcsán viselkedett, és Vickie is, most már hónapok óta. Robert pedig ott mászkált a templom körül a rendezvény előtt, de nem jött be.
- Jaj, Bonnié, most komolyan vágta rá Meredith. Vickie áldozat, nem gyanúsított. És ha Matt egy gonosz Erő, akkor én vagyok a Notre Dame-i toronyőr. Ami pedig Robertet illeti.
- Rendben, mindet kihúztam felelte Bonnié hidegen. Most halljuk a ti ötleteiteket.
- Ne, várj vágott közbe Elena. Bonnié, várj egy pillanatot.
- Eszébe jutott valami, ami már régóta zavarta, konkrétan a. A templom óta - mondta ki hangosan, amikor beugrott. Tudjátok, én is láttam Robertet a templom előtt, amikor a karzaton bujkáltam. Ez közvetlenül a kutyatámadás előtt volt, és Robert hátrálni kezdett, mintha tudta volna, mi fog történni.
- Ó, de Elena.
- Ne, ide figyelj, Merdith. Akkor is láttam, szombat este, Judith nénivel. Amikor azt mondta neki, hogy nem fog hozzámenni, volt valami az arcán. Nem is tudom. De szerintem inkább tedd vissza a listára, Bonnié.
Bonnié pillanatnyi habozás után józanul visszatette. És még?
- kérdezte.
- Nos, attól tartok, hogy Alaric mondta Elena. Ne haragudj, Bonnié, de ő a dobogós jelölt. Elmesélte, mit beszélt egymással Alarict és az igazgató. Ő nem csak egy egyszerű történelemtanár, volt valami oka, hogy idehívták. Tudja, hogy vámpír vagyok, és engem keres. Ma pedig, amikor a kutyák támadásba lendültek, ott állt oldalt, és furcsán hadonászott. Ő egyértelműen nem az, akinek látszik, és csak az a kérdés, hogy akkor ki? Figyelsz, Meredith?
- Igen. Tudod, szerintem Mrs. Flowerst is fel kellene venni a listára. Emlékeztek, hogy állt a vendégház ablakában, amikor visszavittük Stefant a kúttól? És nem jött le ajtót nyitni? Az furcsa volt.
Elena bólintott. Igen, és mindig letette a telefont, amikor hívtam. És nagyon magába zárkózik abban az öreg házban. Lehet, hogy csak egy dilis
öregasszony, de azért írd fel, Bonnié. Elena végighúzta a kezét a haján, aztán megrázogatta. Melege volt.
Vagyis. nem pont melege, de valami zavarta, úgy, mintha melege lenne. Ki volt száradva.
- Rendben, holnap iskola után elsétálunk a vendégházhoz mondta Meredith. És addig mit tehetünk még? Nézzük meg azt a listát, Bonnié!
Bonnié felemelte a listát, hogy mindenki lássa, Elena és Meredith pedig előrehajoltak, és végigolvasták:
Matt Honeycutt Vickie Bennett
Robert Maxwell mit csinált a templomnál a kutyatámadás idején? És mi volt az a dolog Elena nagynénjével?
Alaric Saltzman miért kérdezősködik annyit? Mi célból hívták Fell’s Churchbe?
Mrs. Flowers miért viselkedik olyan furán? Miért nem engedett be minket, amikor Stefan megsérült?
- Jó - jelentette ki Elena. És esetleg azt is kideríthetnénk, kiknek a kutyái voltak ott ma a templomnál. És megfigyelhetnétek Alaricet holnap az iskolában.
- Majd én figyelem Alaricet mondta Bonnié határozottan. És tisztázom, majd meglátjátok.
- Rendben, tedd azt. A te feladatod lesz. Meredith utánanézhet Mrs. Flowersnek, én pedig Robertet vállalom. Ami meg Stefant és Damont illeti, nos, ők mindenkit megfigyelhetnek, mert az Erejükkel képesek letapogatni mások elméjét. Egyébként viszont ez a lista messze nem teljes. Meg fogom kérni őket, hogy járőrözzenek
a városban, az Erő jeleit keresve, vagy bármi furcsaságot. Ők biztosabban felismerik az ilyesmit, mint én.
Elena hátradőlt, és szórakozottan megnyalta az ajkát. Határozottan ki volt száradva. Feltűnt neki valami, ami korábban soha: Bonnié ereinek finom hálója a csuklója belső oldalán. Bonnié még mindig a papírt fogta, és a kezén olyan áttetsző volt a bőr, hogy tisztán látszottak a halványkék erek. Elena azt kívánta, bárcsak odafigyelt volna, amikor anatómiát tanultak az iskolában , hogy is hívják azt a vénát, azt a nagyot, ami faként ágazik el?
- Elena Elena!
Elena riadtan pillantott fel Meredith aggódó, barna szemébe, és Bonnié ijedt arcába. Csak akkor döbbent rá, hogy Bonnié csuklója fölé hajolt, és a legnagyobb vénáját dörzsölgette az ujjával.
- Bocsánat dünnyögte hátradőlve. De érezte, hogy megnőtt és kiélesedett a szemfoga. Olyan volt, mintha fogszabályzója lenne, határozattan észrevehető volt a súlykülönbség. Ráébredt, hogy a Bonnie-ra vetett megnyugtató mosolynak semmi hatása. Bonnié ijedtnek tűnt, ami ostobaság volt. Bonnie-nak tudnia kellene, hogy Elena soha nem bántaná. És Elena nem is volt nagyon éhes aznap , mindig is keveset evett. Elegendő lenne számára ez az egyetlen pici ér itt a csuklóban.
Elena talpra ugrott, és az ablak felé vetette magát, a keretnek dőlt, és hagyta, hogy a hűvös, éjszakai levegő végigfújjon a bőrén. Szédült, és nem sikerült uralkodnia a zihálásán.
Mit művel? Megfordult, és azt látta, hogy Bonnié Meredithhez bújik, és mindkét lány holtsápadt a félelemtől. Nagyon rossz érzés volt, hogy így néznek rá.
- Sajnálom jelentette ki. Nem direkt volt, Bonnié. Nézd, nem megyek közelebb. Ennem kellett volna, mielőtt idejöttem. Damon figyelmeztetett, hogy éhes leszek.
Bonnié nyelt egyet, és még sápadtabb lett. Enned?
- Igen, persze felelte Elena fanyarul. Lángoltak az erei, ez volt az érzés. Stefan már beszélt róla korábban, de Elena soha nem értette igazán, soha nem tudta, min megy keresztül, amikor elkapja a vérszomj. Rettenetes volt, ellenállhatatlan. Szerintetek mit eszem mostanában, levegőt? Tette hozzá harciasan. Vadász vagyok, és jobb, ha most kimegyek vadászni.
Bonnié és Meredith megpróbálták ezt feldolgozni. Elena látta rajtuk, hogy igyekeznek, de látta az undort is a szemükben. Az új érzékszerveire koncentrált, megpróbálta megnyitni magát az éjszakának, és megtalálni Stefan vagy Damon lényét. Ez nehéz volt, mert egyikük sem sugárzott az elméjével, mint aznap éjjel, amikor az erdőben verekedtek, de Elena megérzett egy erővillanást valahol a városban.
Viszont nem tudott vele kommunikálni, és a frusztrációtól csak még inkább égni kezdtek az erei. Éppen úgy döntött, hogy elboldogul nélkülük is, amikor a függöny az arcába csapott egy szélroham miatt. Bonnié levegő után kapva megugrott, és leverte a lámpát az éjjeliszekrényről, amitől sötétbe borult a szoba. Meredith átkozódva próbálta visszatenni. A függönyök vadul csapkodtak a kigyulladó fényben, és Bonnié láthatóan sikoltani készült.
Amikor az izzó visszakerült a helyére, Damont pillantották meg, aki nemtörődöm módon, de bizonytalanul ült az ablakpárkányon, fél térdét felhúzva. Az egyik legvadabb mosolyával mosolygott.
- Bem ehetnék? Kérdezte. Ez nem túl kényelmes.
Elena hátrapillantott Bonnie-ra és Meredithre, akik a szekrényhez lapultak, és egyszerre voltak elszörnyedve és megbűvölve. Ő maga csüggedten csóválta a fejét.
- És én még azt hittem, hogy én vagyok a drámai belépők mestere - mondta. - Nagyon vicces, Damon. És most menjünk.
- Amikor két ilyen gyönyörű barátnőd van itt? - mosolygott Damon ismét Bonniera és Meredithre. Egyébként is, még csak most értem ide. Nem hívna be valamelyiktök?
Bonnié barna szeme, amit tehetetlenül szegezett a férfira, egy kicsit ellágyult. Az ajkai, amelyek a rémülettől szétnyíltak, most még inkább szétnyíltak. Elena felismerte az elodázhatatlan rövidzárlat jeleit.
- Nem, nem fognak jelentette ki. Damon és a két lány közé lépett. Senki nem érted van itt, Damon sem most, sem máskor. Látván a kihívó csillogást a férfi szemében, élesen hozzátette: És egyébként is, én megyek. Nem tudom, te mit akarsz, de én vadászni készülök. Megérezte Stefan megnyugtató jelenlétét a közelből, valószínűleg a tetőről, és azonnal meghallotta a követelését: mi vadászni megyünk, Damon. Te egész éjjel ott ülhetsz, ha azt akarod.
Damon nagyvonalúan adta meg magát, egyetlen utolsó, vidám pillantást vetve Bonnié felé, mielőtt eltűnt volna az ablakból. Bonnié és Meredith ekkor riadtan előrevetették magukat, láthatóan azon aggódtak, hogy Damon halálra zúzta magát odalent.
Jól van csóválta meg a fejét Elena ismét. És ne aggódjatok, nem hagyom, hogy visszajöjjön. Holnap ugyanebben az időben találkozunk. Sziasztok
- De... Elena... - Meredith elhallgatott. - Úgy értem, azt akartam kérdezni, nem szeretnél-e átöltözni.
Elena végignézett magán. A XIX. századi antik ruha rongyos és sáros volt, a vékony, fehér muszlin helyenként elszakadt. De nem volt idő átöltözni , most már muszáj volt ennie.
- Annak most várnia kell - válaszolta. - Holnap találkozunk. - Ezzel ugyanúgy kivetette magát az ablakon, ahogy Damon. Amikor utoljára látta őket, Meredith és Bonnié kábán bámultak utána.
Elena egyre ügyesebben ért földet , ezúttal nem nyúzta már le a térdét. Stefan is ott volt, és valami sötétet és meleget tekert a lány köré.
- A köpenyed - jelentette ki elégedetten. Egy pillanatra egymásra mosolyogtak, eszükbe jutott, amikor Stefan először adta oda Elenának a köpenyt, miután megmentette Tylertől a temetőben, és felvitte a
szobájába, hogy a lány rendbe szedhesse magát. Akkor nem mert hozzáérni. De, gondolta Elena, miközben rámosolygott, hamar sikerült lebeszélnie erről a gátlásáról.
- Azt hittem, vadászni megyünk - szólalt meg Damon.
Elena odafordult, hogy rámosolyogjon, anélkül, hogy kihúzta volna a kezét Stefanéból. - Azt is tesszük - jelentette ki. - Hol kezdjük?
- Bármelyik házban, az utcában - javasolta Damon.
- Az erdőben - mondta Stefan.
- Az erdőben - döntötte el Elena. - Nem nyúlunk emberekhez, és nem ölünk. Nem így működik, Stefan?
Stefan viszonozta az ujjai szorítását. - De így működik - válaszolta csendesen.
Damon ajka finnyásán felhúzódott. - És mire vadászunk az erdőben, vagy ne akarjam tudni? Patkányra? Görényre? Termeszekre?
- A tekintete Elenára vetődött, és lehalkította a hangját. - Gyere velem, és megmutatom, milyen az igazi vadászat.
- Át kell mennünk a temetőn - válaszolta Elena ügyet sem vetve rá.
- Az őzek egész éjjel legelnek a réteken - magyarázta neki Stefan -, de óvatosan kell megközelítenünk őket , majdnem olyan jól hallanak, mint mi.
Akkor majd máskor szólalt meg Damon hangja Elena fejében.

Nincsenek megjegyzések:

Jacob

Jacob

Kedves látogató és olvasó!

Aki még nem látta az Alkonyat című filmet, az sűrgősen pótolja, aki nem olvasta a Stephanie Meyer könyveket és szeret jó és izgalamas történeteket olvasni, az ne habozzon. Rajta!

ÚGYMOND KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!

New Moon előzetes magyar felirattal! JÓ SZÓRAKOZÁST!

Jó jelenetek New Moon

New Moon előzetes